סוף סוף התגלה הסוד האמיתי לקפה משובח – והוא יפתיע אתכם מאוד

מחקר חדש מצא קשר ישיר בין דבורים וציפורים מסוימות לבין איכות וגודל פולי הקפה להם הם מסייעים בהאבקה והדברה ביולוגית של מזיקים.

מבלי עזרתן של בעלות הכנף האלו, שחלקן נודד אלפי קילומטרים, חקלאי קפה עלולים לחוות קיטון של 25% בגידולים ובתוצרת פולי הקפה.

החוקרים בדקו בניסוי אמיתי 30 עצי קפה להם נתנו אפשרויות האבקת דבורים והדברה טבעית של מזיקים ע”י ציפורים. המחקר הראה בצורה חד משמעית את היתרונות בשילוב של בעלי חיים אלו והעלייה בכמות ואיכות התוצר הסופי.

מה שהפתיע מאוד, שבעוד המחקר התבצע בקוסט-ריקה, הציפורים שנבדקו הגיעו ככל הנראה מקנדה וארה”ב ועשו את כל הדרך כדי להגן על גידולי הקפה (וגם כנראה ליהנות ממזג אויר טוב יותר…)

אז בפעם הבאה שתראו ציפור על עץ, תדעו שכמו לכל חיה אחרת, יש לה תפקיד, ובמקרה הזה היא יכולה להשביח את פולי הקפה הבאים שלכם.

לכתבה המלאה על המחקר

 

עוד כתבות שאולי תאהבו

פרויקט הולי קופי בית קלייה לקפה ייחודי | תערובת מסורתית | The Holy Coffee Project | Tradizionale Blend
״אתם סבבה והכל אבל קצת חמוץ לי״ – פרויקט הולי קופי | The Holy coffee project | בית קליה לקפה ייחודי

בית קליה לקפה ייחודי | הנה זה הגיע – המשלוח סוף סוף בדלת, הריח מטורף, וחייבים לפתוח את שקית הפולים החדשה שהגיעה הרגע. האמת? זו ההרגשה הכי טובה בעולם, אנחנו מכירים את ההתרגשות הזו. ואז פתחת את השקית, מילאת את ההופר (הפלסטיק הזה שיושב מעל המטחנה), טחנת את הפולים (או שהגיעו כבר טחונים), מילאת את ידית החליטה/באסקט מקינטה/נייר פילטר עם הקפה, התחלת את התהליך, כבר רואים את הקפה, הריח מטורףףףף.