Holy Coffee Cappuccino או בעברית: קפוצ’ינו מושלם בלי לצאת מהבית | פרויקט הולי קופי

תעצמו עיניים רגע, דמיינו קפוצ’ינו מושלם, מספק, אחד הטובים ששתיתן/ם. עכשיו בואו נכין כזה – קללללל. המשקה הפופולרי שכולם אוהבים. עם חלב או עם משקה אחר, עם קצף, בלי קצף, רותח או סטנדרטי – בישראל שותים 3 מיליארד כוסות קפה בשנה – אז הנה כמה טיפים על איך להכין את הקפוצ’ינו המושלם בלי לצאת מהבית, כי בואו – זה לא דוקטורט בפיזיקה גרעינית…:

  1. פולי קפה קסומים – את צריכים קפה שאתם אוהבים, אין שאלה בכלל. כזה שכשאתם שותים אותו מעלה לכם חיוך. חבר אמר לי פעם “הטיול ברומא היה כיף” כשסיים לשתות את הקפוצ’ינו שלו – כאלה פולי קפה אתם צריכים.
    המלצה שלנו – 80% ערביקה ו 20% רובוסטה יפיקו קפוצ’ינו מאוזן וחזק. שימו לב, שבמידה ותבחרו פולי קפה ממקור יחיד (single origin) כדאי לשאול את מוכר בקפה האם הם יתאימו לקפוצ’ינו בגלל הטעמים המודגשים שנפוצים באלה – חמיצות, מרירות וכו’. החלב או המשקה הנלווה צריך להחמיא לקפה ולא לייצר ניגוד. אנחנו ממליצים על תערובת הבית שלנו שך פרויקט הולי קופי, שנועדה במיוחד לזה.
  2. מים בטמפרטורה נכונה – רותחים מידי (קומקום שורק קריאות קרב) ישרפו את הקפה, פושרים מידי לא יפיקו את הטעמים בצורה מיטבית.
    בקיצור – איך יודעים? אם הקומקום רתח הרגע – תנו לו דקה לנוח, אם אתם מחממים מים בכל צורה אחרת הכלל הוא פשוט – אם אתם לא יכולים לגעת בספל – המים רותחים מידי, חכו דקה-שתיים לאיזון.
  3. בחרו שיטה שאתם אוהבים את התוצאה שלה – זה יכול להיות פרנצ’ פרס (פלנג’ר), מקינטה, פילטר, קימקס או סתם לזרוק את הקפה הטחון לספל – אם אתם אוהבים את מה שיוצא זה מה שחשוב. אם תרצו להתנסות בשיטות חדשות – תוכלו לקרוא עליהן במדריכים שלנו.
  4. הקציפו חלב / משקה חלב עד שיראה כמו ענן לבן וזוהר – במקציף חשמלי, ידני או כל פתרון אחר.
  5. הרימו ראש וחפשו מקום נוח לשבת רגע – קחו לגימה ועצמו עיניים.

עוד כתבות שאולי תאהבו