לפחות זה מה שהאיטלקים חושבים…
היום, הטיימס הבריטי מפרסם שממשלת איטליה הגישה בקשה לאונסקו להכרה מלאה בטקס הקפה היומי שלה.
הקונוטציות הראשוניות של איטליה הן תמיד אוכל משובח וקפה איכותי, והנה האיטלקים בעצמם רוצים למנף את זה. באיטליה שותים 30 מיליון כוסות קפה ביום (!), נתון מטורף שמעיד על כמה שקפה מושרש בתרבות האיטלקית.
מי מאיתנו שהיה באיטליה וודאי מכיר את האובססיה האיטלקית לקפה, ומי כמונו מבין ושותף לה.
אבל מי בעצם המציא את טקס הקפה? כולם ואף אחד… בדומה לאורז ופסטה, גם לקפה מסורת ארוכת שנים במספר לאומים – החל מאתיופיה, טורקיה, איטליה ואוסטריה – לכל עם תרבות קפה משלו וטקסים מיוחדים משלו.
ואנחנו? תרבות הקפה שלנו תפסה תאוצה בחמש שנים האחרונות והיא לא עוצרת לרגע!
מתכון בסיסי לקפה איטלקי מסורתי:
מקינטה (בעדיפות למוקה אקספרס)
תערובת איטלקית משובחת (תערובת אילקית קלאסית מורכבת מ 70% ערביקה ו 30% רובוסטה, למרירות מאוזנת ורמת קפאין גבוהה ) – מומלץ מאוד להתנסות בתערובת המסורתית שלנו.
שקלו את פולי הקפה (לפי גודל המקינטה) וטחנו לעובי מתאים
הכניסו את הקפה הטחון לבאסקט המקינטה וצרו גבעה קטנה בסוף – חשוב: אין לדחוס!
סגרו את החלק העליון והפעילו את הכיריים. דקה שתיים ויש לכם קפה איטלקי מושלם – תהנו 🙂