כדאי להקפיא קפה?
נתחיל מהסוף: כן ולא, תלוי את מי שואלים.
כמו בכל דבר אחר, רבים המחקרים שטוענים לניחון של כל אחד מהצדדים, אבל בניגוד ללפני עשור, בו הטענה הרווחת היית שכדאי להימנע מהקפאת פולי קפה, היום זה זה הטרנד הכי מדובר.
שינויי האקלים והשנתיים המטורפות שעברו על כדור הארץ שיחקו עם מחירי הסחורות, בניהן גם הקפה, ולא לטובת אף אחד – המחירים התייקרו משמעותי.
לכן, יש הרבה צרכני קפה שמסתכלים על ההקפאה מזוית של חסכון כספי – קנייה מרוכזת וגדולה יותר של שקיות קפה תוזיל את עלות השקית הבודדת, מצד שני, האם הטריות נפגעת?
הדעה הרווחת היא שקפה שנקלה טרי מגיע לשיא האיכות שלו בשבוע השני, ומשם מתחיל להדרדר. הקפאת קפה טרי לכאורה תייצר מצבב בו הטריות תשמר לאורך זמן רב וכך אין דאגה של אובדן איכות, במידה ונשמר אפקט וואקום כלשהו.
בנוסף, חוקרים שבדקו את השפעת מקור וטמפרטורת הקפה על טחינה , גילו שקפה קפוא, שנטחן מיד לפני החליטה שלו שומר על עקביות וטעם יציב (שזו דרך מדעית להגיד שהוא אחלה…).
מה לגבי טעמי לוואי?
רוב חברות הקפה, והקולים המקומיים (כולל אותנו כמובן) מקפידים מאוד על איכות השקיות, ולכן אין סיבה לדאגה, אבל במידה ורוכשים קפה בשקיות רגילות (לרוב בדוכני שוק, חנויות תבלינים וכד’) עדיף וכדאי להכניס לשקית שומרת טריות ולנסות להוציא אויר ממנה ככל הניתן (עובד מעולה עם שקיות ziplock אגב).
במידה והשקית אטומה, אין סיבה לפגיעה בפולי הקפה וכך אין סיבה לטעמי לוואי לא רצויים.
צריך לזכור שקפה טרי מידי (למשל קפה שנקלה יום לפני) עדיין עלול לבצע תהליך של degassingת ושקיות ללא שסתום חד כיווני (שפולט החוצה בלבד) ייצרו מצב של אוויר בתוך שקית הפולים למרות ההקפאה.
שורה תחתונה – תנסו. תטעמו. תחליטו לבד. ההמלצות שלנו הן:
1. קנו בשקיות קטנות – 250, 500.
2. כשיש מקום במקפיא (אצלנו זה לא ברור מאיליו בכלל) – שווה לנסות ולבדוק את האפפיקטיביות של התהליך.